Atentie Cookie-urile sunt folosite pe acest site pentru a oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua, vom presupune ca sunteti de acord sa primiti cookie-uri de pe acest site. OK

Cars 3 (2017)

17/06/2017
de catre BORA OCTAVIAN

„Cars 3 / Masini 3”, un film despre ambitie, revenire si ajutorul nepretuit al unui mentor - in cinema din 16.06.2017 

colectia Cars

 In noul film din seria de animatie „Masini”, produs de Disney-Pixar, il regasim pe Fulger McQueen, un veteran al sportului iute, luptand sa revina in mijlocul cursei si avand de infruntat ambitia unei tinere generatii de piloti mult mai rapizi si siguri pe ei.

Desi este genul de sportiv increzator, Fulger McQueen simte ca prezenta noii generatii de cursieri il provoaca sa arate din nou ce poate. „Cand l-am intalnit prima data pe Fulger McQueen era un incepator, dar si un supererou. Avea intreaga viata inainte. Desi s-a descurcat foarte bine de atunci, castigand cinci cupe, e clar ca nu mai e tanar si in voga”, spune regizorul Brian Fee.

Pentru a reda cat mai bine lupta pe care o duce un veteran al unui sport ca sa revina in cursa, realizatorii „Masini 3” l-au consultat pe Jeff Gordon, un reputat campion al NASCAR si pe seful echipei lui, Ray Evernham. „Am facut foarte multa munca de documentare, ne-am inspirat din alte sporturi, dar ne-am axat mai ales pe pilotii NASCAR. Ei incep la o varsta frageda si intreaga lor existenta se invarte in jurul sportului. Am vorbit inclusiv cu un psiholog sportiv care ne-a explicat ca cei mai multi piloti nu stiu sa faca altceva si nici nu isi imagineaza ca ar putea sa faca altceva”, spune regizorul noului film.

Nici Fulger McQueen nu isi poate imagina ca ar putea sa faca altceva in viata. Insa, pentru a reveni in cursa are nevoie de ajutorul unei tinere tehniciene, Cruz Ramirez, care are propriul plan sa castige. Cruz Ramirez este foarte bine pusa la punct cu noile tehnologii din domeniu si stie exact cum sa ii motiveze pe piloti. Fulger McQueen, insa, e de moda veche si isi da seama ca el si tehniciana au acelasi scop, dar vad drumuri complet diferite pentru a ajunge la el, iar asta e in sine o provocare.

thanks to RALUCA ULUITEANU